Aankomst - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Lena Vlasselaerts - WaarBenJij.nu Aankomst - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Lena Vlasselaerts - WaarBenJij.nu

Aankomst

Door: Lena

Blijf op de hoogte en volg Lena

12 September 2007 | Suriname, Paramaribo

De zenuwen waren best wel groot voor het vertrek gisteren, maar die waren al snel weg toen we eindelijk op de vlieger zaten. Je zou denken dat het een eeuwigheid duurt eer je er bent, maar die 9 uren vliegen waren voorbij voor ik het wist. Na uren op hetzelfde water te kijken door het raampje van het vliegtuig, kwam opeens het mooie zuid-Amerika te voorschijn. Zoveel bos heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Zanderij, de vlieghaven is ook omringt door bos en heeft eigenlijk wel wat weg van een hangar. Bij het aanschuiven aan de douane werden we al meteen angesproken door Surinaamse nederlanders. We waren al snel wat telefoonnummers rijker.
Het was wel een verrassing om aan te komen in de regen, niet echt wat je verwacht als je naar Suriname komt. Maar de warme en tropische lucht was duidelijk voelbaar en de regen was al snel voorbij. De eerste indrukken van het land doe je eigenlijk op tijdens de weg van Zanderij tot Paramaribo. Een lange rechte weg met veel bos en huisjes langs de kant. De huisjes varieren van krotten tot villa's, allemaal door elkaar. Het is een mooi zicht en eigenlijk is die busrit ideaal om alles in je op te nemen.
Rond 7u in de Surinaamse avond zijn we uiteindelijk aangekomen. Vermoeid, maar ook enthousiast en tegelijkertijd verwonderd over wat je net allemaal gezien hebt.
Sandy en de twee honden (Lucky en Moksi) hebben ons een warm onthaal gegeven. Ik was blij dat we er waren. Hier heb ik maanden naar uitgekeken.
Even laten inzinken...

• 12 September 2007 - 19:23

Groempy:

Leentje,
    je bericht is door ons moeder (zoals in den oorlog) aan iedereen over telefoon doorgegeven en voorgelezen en ze wil ook een kaft aanlegen van je berichten.
    Wees gerust, ik heb gevraagd om ook je blog aan iedereen door te geven (blog nagezien, prachtig, volhouden)
    (watch your fingers on query, want ik denk dat er geen osteopaat in sur is.)

Bye the way, op shiphol zijn we echt met 3 blijven wachten op je vertrek en "wind jong", de pieter was freezing.

Ons moeder heeft jullie 747 gefotografeerd met de gsm maar met de haarlak in haar toestel, we zoeken nog naar de beeldjes (best wel indrukwekkend zo'n 747-vliegtuig)

Lena, door dit bericht, je begrijpt,
    geen eten voor 7 uur.

LOSSE FLODDERS :

- er is in de ardennen een menhir gevonden van 4000 kos

- nog geen regering

- probeer maar eens witloof te vinden bij jullie

PS : ook belangrijk, heb morgen een headset met micro om te skypen. probeer een uur te fixen voor een kort contact, doe maar local time (+ 5 uur bij ons)

bbbbbbbbbbbbbyyyyyyyyyyyyyyy

• 13 September 2007 - 08:08

Karolien, Michel En :

He dag Lena, wauw die eerste dag zit er al weer op, maar blijkbaar heb je er al enorm van genoten!! Een keitof idee om je impressies en verwonderingen neer te schrijven, zo kan je ze na je reis steeds teruglezen en herinneringen boven halen. Ook het beschrijven van geuren, kleuren en geluiden maken de herinneringen nadien erg levendig (tip ;°).

Geniet intens van je tijd ginder want die zal erg snel voorbijvliegen, maar dat heeft vast iedereen al gezegd.

Ik hoorde van Michel dat Julia zo zalig in jullie armen heeft gelegen tijdens het opendeurweekend (op de braderij), ja als papa doet hij enorm z'n best en dat lukt meer dan goed, maar als man ontbreek je nu eenmaal die zachte rustplaats die een vrouw, vrouw maakt hé?

alé, bon, nog heel veel plezier ginder en we kijken mee uit naar een volgend bericht.

Grtj,

KaroMich en een zoentje van Julia

• 13 September 2007 - 09:32

Jolien:

Ela Lena!

Zalig zone tropischen blog... dan lijkt het toch ff of we daar ook zijn.
    Soit, de ervaring kan in ieder geval al ni tegenvallen.
    Geniet ervan en snuif alles maar goed op!

toedeloeee!
    x

• 13 September 2007 - 10:14

Annik:

Hella Suriname-girl,

Iedereen is nog in rep en roer van je vertrek en je eerste berichtje is al aangekomen.
    klinkt allemaal al erg leuk en eigelyk moet het nog allemaal beginnen. Je hebt zelfs honden en een tuintje!! Geniet ervan en hou ons op de hoogte hé. Ik kyk al uit naar meer!

Xx

• 13 September 2007 - 10:21

Carolien :

Haay die Lena,
    goh wat een tof ideetje om via deze weg je ervaringen te delen! Als ik je eerste ervaringen las, dan kreeg ik zelf een enthousiast en soms ook wel jaloers gevoel, want volgens mij lijkt het je allemaal goed mee te vallen. Ik wens je het allerbeste en geniet ervan meid!

Dikke X
    Carolien

• 13 September 2007 - 13:41

Else:

hoi lena!

super dat je een weblog bijhoudt, ik wordt vaste klant!! het is nu al herkenbaar.
    geniet er maar volop van, en doe de groetjes maar aan sandy en tjitra :)

zoen

• 13 September 2007 - 15:00

Cindy:

Hey Zuid-Amerika!
    Hier een berichtje uit Noord-Amerika :d.
    Ik hoop dat je een ongelooflijke tijd gaat beleven daar en ik zal zeker je avonturen volgen.
    Veel plezier en geniet ervan!
    xxx

• 13 September 2007 - 19:08

Anke:

Joe joe,

Ik droom al weg hmmm!! zo'n zonnig klimaat zou hier eigelijk ook niet misstaan!! Ik hoop in elk geval dat da daar allemaal wa ga meevalle en probeert er zeker en vast a volonté van te genieten !

kus

• 14 September 2007 - 06:07

Laura:

Hoi Lena

Amai, je hebt het daar precies echt goed. Ik wens je daar in het verre Zuid Amerika het aller aller beste toe want ik ken niemand die het daar beter vanaf zou brengen dan jij.

Blijf vooral berichten posten op deze manier want is heel leuk van te horen hoe het daar gaat met jou.
    Via jou krijgen dan ook de 'thuisblijvers' min of meer een beeld van Suriname :-)

Meid, breng het er daar maar goed vanaf en laat ze maar eens iets zien!

Laura X

• 14 September 2007 - 09:45

Caroline Dierckx:

Joeee Lenaatje!

Eerst en vooral mijn excuses omdat ik niets heb laten weten toen je vertrok, ik was namelijk op reis. Ik had je mail pas in september gelezen.
    Ik heb vernomen dat je samen met Nele en Greet nog leuke dingen gedaan hebt (in plaats van naar de zee), leuk om te horen! Ik wou eerst een brief naar Suriname sturen, maar ik weet niet of dat mogelijk is, of er een duidelijk adres is...?
    Zo te zien op de foto is Hannelore er ook bij? Indien ja: doe ze maar veel groetjes! Ik heb haar leren kennen tijdens de stage van het eerste jaar :-). (Als ze het niet is: ze lijkt erop! :-))
    Amai Lena, ik had mij een krot voorgesteld, maar ik zit er weeral naast. Precies wel een leuk en mooi en deftig huis! Jullie gaan daar de tijd van je leven beleven, echt iets voor jou!
    Ik weet van een week geleden waar ik stage moet doen: psychiatrie in Duffel en in Mechelen. Het nadeel is dat het op twee plaatsen is, het voordeel is dat het daguren zijn. Ik ben er toch nog blij mee, want ik was al bang dat ik vier maanden in een rusthuis zou moeten doorbrengen, en dat is echt niets voor mij!
    Ik zit trouwens terug in de klas bij Nele en Greet... en Femke en Kaat en Laura van 2 OM A 18... veel bekenden dus, en ik denk dat we goed zitten! Ook mijn supervisiegroepje valt super mee! (Allez, op het eerste zicht toch)

Ik ga zeker je blog volgen Lena en met de foto's is het handig meegenomen dat ik me beter kan voorstellen hoe jij daar leeft! (Ik denk er plots aan: hebben ze daar ook chocolade zoals hier? Want bij Ci in Brazilië hadden ze geen lekkere chocolade als ook geen lekkere frieten hehe :-))

Lenaatje, tot snel hé meid, en hou ons op de hoogte van je avonturen!!!

Veel groetjes en nen dikke zoen!!

Caroline, "klasgenootje"...

xxx Tot snel! xxx

• 14 September 2007 - 15:25

Karen :

hey meid!

Amaai amaai zalig gewoon echt leuk deze pagina ;) Ik heb ook al zin om te gaan, stiekem wat jaloers ja ;)
    Eerst en vooral sorry dak niks heb laten weten voor je vertrek kwas da los vergeten met die vakantie zoals nog een paar van de klas :( echt sorry!!!
    Het ziet er allemaal al leuk uit precies ;)Trek maar goed wat fotokes en zet hier maar héél wa inforamtie neer zo blijven wij ook wat op de hoogte van al jou avonturen daar ;)
    Doet da goe, maar daar twijfel ik niet aan, aan jou enthousiasme en uwe uitleg overtuig je al die mensen daar ;)
    Je KAN HET en moest het toch soms tegenvallen denk dan aan al die unieke ervaringen die je daar meemaakt en hier het slechte weer.....
    GO FOR IT MEID!!!

Doe Hannelore de groetjes daar moest je ze nog zien? Heeft die ook zo'n pagina?

Dikke knuffel en tot in januari hé!
    JE klasgenootje KAREN nog steeds, ( we zitten in klas 3OM A29 )